English
Laatste Nieuws
Gladiator van 't Paradijs schittert in Waregem
05-10-2018

Aan de start in Waregem dankzij een wildcard van de Gouden Laars.
» lees verder
Twee keer prijs in Beervelde
09-08-2018

Geslaagde deelname aan het Flanders Horse Event in Beervelde!
» lees verder

Welkom op de website van de Oude Molenhoeve te Brugge


Onze stoeterij en sportstal biedt plaats aan een 30-tal paarden die hoofdzakelijk in de jumpingsport worden uitgebracht.

De dagelijkse leiding op onze stal wordt verzorgd door Marianne Stubbe en Rudi Helsen. Rudi Helsen zorgt ook voor de begeleiding en training van Elisa Strubbe. Elisa was reeds succesvol bij de internationale pony jumpings met haar hengst Gigolo, en brengt nu vooral de jonge paarden uit op nationale en internationale wedstrijden.

Vanaf begin zijn 20e jaren was Rudi volledig bezig met de paardensport, hij had een tiental eigen paarden en behaalde meerdere successen op nationaal en internationaal niveau. Deze successen werden voortdurend verder gezet tijdens zijn actieve ruitersportcarrière. Rudi werd zeer regelmatig geselecteerd voor landenwedstrijden (CSIO) doorheen heel Europa, jarenlang vaste combinatie voor Griekenland, Oostenrijk , Polen, Slowakijke en Hongarije met het Belgisch team en regelmatig ook als teamchef met al zijn ervaring. Jarenlang draaide hij constant mee als Belgische subtopper en dit als amateur prof met paarden zoals Panasonic Video, Blageur, Elando, Lexis, Fritzy...
In 1999 (48) werd zijn carrière bekroond, het absolute hoogtepunt met de overwinning van de wereldbeker manche te Mechelen met zijn toppaard Elando.

Rudi is een man met een ongelooflijk sporthart, waardoor hij ook verkoos om zijn toppaarden jaren bij te houden en niet te verkopen. Deze jarenlange constante prestaties zijn te danken aan de sportieve ingesteldheid en het doorzettingsvermogen om dag in dag uit de paarden te trainen van 's morgens tot 's avonds.
Nu Rudi zijn sportcarrière heeft stopgezet, wil hij zich bezighouden met de paardenhandel en het begeleiden van ruiter en paard.


Sportstal

bekijk paarden

Youngsters

bekijk paarden

Accommodatie

bekijk infrastructuur

Sponsors